KRÖNIA

KRÖNIA és el segon disc de la cantant Anna Ferrer, un projecte a través del qual la seva essència folklòrica es transforma i s’expandeix, a través del processament electrònic, cap a un univers sonor únic.

És un disc de temes propis també, però vol rompre amb el caràcter local de Tel·lúria i agafar una mirada més universal, actual i transversal. Té més de la meitat de les cançons en castellà i a nivell musical és la barreja de l’origen mediterrani, folk, ètnic, de l’Anna amb el processament electrònic de les veus i d’instruments no tant orgànics, que aportin actualitat, joventut, frescor i experimentació al projecte, produïts per en Panxi Badii.

La temàtica és existencialista i toca temes que han preocupat a la humanitat occidental com la mort, la solitud, el silenci, el poder, el gènere,… El món interior del ser humà reflexiu i amb intencions d’autoconèixe’s i qüestionar-se.

La producció del disc és l’equilibri entre els dos bagatges oposats de la cantant menorquina i el productor i tècnic Panxi Badii. Un procés cuit a foc lent, buscant, amb l’objectiu de trobar la intersecció entre els seus camins. I poden dir que L’HAN TROBAT.

KRÖNIA és una paraula que arriba a l’Anna per casualitat, se n’enamora estèticament i descobreix posteriorment que té un significat: era un festival que es celebrava a l’antiga Grècia en honor al rei Kronos (que no és el del temps) sinó el Déu de l’època daurada (moment en el que la terra abastia de forma natural al ser humà, per tant, el treball no existia). Per fer-ne homenatge, en aquest festival els esclaus deixen de servir als amos i passaven a ocupar el mateix rol de poder que els esclavitzava a diari. És bonic i amarg alhora, perquè és una falsa il·lusió de 24h, un títol idoni per un disc de temàtica existencialista (la contradicció, el poder, el joc psicològic…).