Tel·lúria, el disc

Tel·lúria és un projecte de música d’autor inspirat en l’autenticitat i la puresa d’allò propi de Menorca i la seva cultura. L’Anna Ferrer, cantant i compositora, vol deixar reflectit en un disc de temes propis tot allò que identifica l’illa d’on ve i cap a la que, sempre, torna. Veus d’àvies, de nens, d’homes que treballen per la terra i la cultura de Menorca, pare i mare, amics i familiars, el mar mediterrani, els grills nocturns i els ocells diürns: tots ocupen el seu espai en aquest fill musical que està impregnat de Menorca per tots els costats. Un disc enregistrat enmig del camp menorquí, en una casa que representa un símbol més d’aquesta identitat, és una declaració d’intencions que defineix el marc tel·lúric de cada part del procés artístic.

L’Anna busca una sonoritat terrosa, natural, propera als aires folklòrics musicals de Menorca, i tot i que no ha posat el focus d’atenció en la formació sinó en la qualitat tel·lúrica dels músics a nivell personal, és innegable el caràcter mediterrani del grup. 

Tel·lúria pretén ser en música el que l’Anna pretén ser a la vida. Passa per la profunditat, la connexió amb la Terra, la celebració, la reflexió, l’espiritualitat, el joc, l’amor i la sensualitat.

Anna Ferrer, veu; Mario Mas, guitarra espanyola, llaüt i guitarra elèctrica; Guillem Aguilar, baix i mandola; Miquel Àngel Cordero, contrabaix; Dídac Ruiz, ngoni i percussions.

Comprar el disc


CD Tel·lúriaTEL·LÚRIC, -ÚRICA adj., neol.: cast. telúrico.

|| 1. Pertanyent o relatiu a la Terra, sobretot en el que es refereix a la seva influència sobre el regne orgànic.

DCVB

“Tel·lúria és tot allò que sempre m’ha fascinat i per al que mai he trobat (ni he volgut trobar) una explicació racional. Tel·lúria és el menjar de l’àvia, una fulla caient d’un arbre, el poble cantant, la força d’un temporal al mar, el moviment migratori de les aus, dos éssers que es miren als ulls, la fusta cremant, mon pare fent pa. Tel·lúria és quan els elements d’aquest univers ocupen exactament el lloc que els hi pertoca, pel que els meus sentits abasten, dins el sistema de la natura de la Terra. Tel·lúria és l’antialienació dels humans com a espècie animal.”

-Anna Ferrer-